The Greatest Guide To علم و فناوری

به‌همین‌دلیل، محققان و شرکت‌های نوپا در حال کار روی تولید سیمان با حداقل انتشار کربن هستند.

خودرو‌های خودران و خودکار را تصور کنید که می‌توانند همه‌جا را ببینند و اسکنرهای متحرکی که می‌توانند فعالیت مغز فرد را کنترل کنند. حسگرهای کوانتومی می‌توانند این‌ها و... را به واقعیت تبدیل کند.

گروهِ دیگری از فلاسفهٔ علم که هم به اندیشه‌هایِ پوزیتیویستی و هم نسبی‌نگر انتقاد داشتند رئالیست‌ها یا واقع گرایان بودند. به‌طورکلی، در بحث‌های مربوط به واقع گرایی، مباحثِ مربوط به روش‌شناسی (که در بخشِ قبل بررسی گردید)، مستقیماً موضوعیت ندارند، هرچند که بی‌ربط هم نیستند. واقع‌گرایانِ علمی بیش از آن که بخواهند بدانند علم با چه روشی به بررسیِ طبیعت می‌پردازد، می‌خواهند بدانند که نظریه‌هایِ علمی تا چه website اندازه حقیقتِ جهانِ خارج را بیان می‌کنند.

۱۰ فناوری نوظهور برتر سال ۲۰۲۰ از نگاه ساینتیفیک آمریکن

صفحه‌هایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند بیشتر بدانید مشارکت‌ها

فرقِ علمِ واقعی از خزعبلات به آن قیود وابسته‌است. فرض کنید گزاره‌ای داریم به‌صورتِ «نان مغذی است». سپس به این مشاهده برمی‌خوریم که در شهری خوردنِ نان موجبِ مرگِ انسان‌ها می‌شود. یک تصحیحِ ممکن این است که: «نان مغذی است، به جز در این شهرِ خاص». این تصحیح از نظرِ پوپر مجاز نیست و یک دانشمندِ واقعی این کار را نمی‌کند.

هواپیماهای الکتریکی می‌توانند تحول موردنیاز در این زمینه را فراهم کنند؛ به‌همین‌دلیل، شرکت‌های زیادی برای تولید آن‌ها به رقابت پرداخته‌اند.

↑ داداش، محمد صالح. سفری به دنیای نانو - جلد اول - نانو کوچک و متفاوت است. اصفهان. صص. ۱۷. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۳۲۹-۲۱۲-۳.

هنگامی که یک حدس ابطال می‌گردد باید چه کاری کرد؟ بر طبقِ آنچه ابطال‌گراییِ خام می‌نامند باید آن را به دور انداخت و حدسِ تازه‌ای زد. اما این کار نه بصرفه‌است و نه به نظر می‌رسد که دانشمندان چنین کاری را انجام دهند. ابطال‌گراییِ پیشرفته‌تر اجازه می‌دهد که حدس‌ها «تصحیح» شوند. اما رویِ این تصحیح‌ها قیدهایی وجود دارد.

یعنی علم خدا این نیست که حتماً یک چیزی خلق شود، بعد خدا عالم شود. نه، خدا عالم بود. در روایت دیگری امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند:

ما چند ماه به آن فرصت می دهیم تا ببینیم آیا کسی مشکل سخت افزاری با صفحه نمایش را گزارش می دهد یا خیر، اما ما شخصا نمی توانیم منتظر باشیم تا ببینیم آنها در آینده با تبلت های تاشو چه می کنند.

یک دلیل رایج است که در کتابهای کلامی به عنوان دلیل اِحکام از آن نقل می‌کنند؛ اِحکام یعنی محکم بودن که می‌توان به عنوان آفرینش و نظم جهان این دلیل را بیان کرد، به این بیان که اگر ما به جهان بنگریم، آفرینش جهان، نظم آن و همبستگی دقیق اجزای عالم، همه نشانه ای از علم مطلق خداوند و آفریدگار این جهان است. چون تنها موجودی می تواند با این عظمت و نظم دقیق طراحی و اجرا کند که علم مطلق داشته باشد. برای نمونه؛ اگر به منظومۀ شمسی با چشم خود بنگریم، که بخش کوچکی از کهکشان راه شیری است و کهکشان راه شیری نسبت به کل عالم و کهکشان‌هایی که در جهان وجود دارد یک نوک سوزنی است. می‌بینیم چگونه این سیارات به دور خورشید در یک مدار خاص براساس دو نیروی جاذبه و گریز از مرکز، درحال حرکت هستند. اگر یکی از این دو نیرو یک مقدار زیادتر از دیگری شود، مثلاً نیروی جاذبه بیشتر شود سیارات به هم خواهند خورد و منظومۀ شمسی متلاشی می‌شوند. در پی آن، منظومه ای به منظومه های دیگر می‌خورد و کهکشان متلاشی می‌شود. وقتی کهکشان متلاشی شد، کهکشان های دیگر و کل عالم به هم می‌ریزد و اگر بالعکس نیروی گریز از مرکز بیشتر شود، این سیارات به سمت بیرون پرتاب و از منظومۀ خود خارج می‌شوند.

۲. تبدیل دی‌اکسیدکربن به مواد متداول با استفاده از انرژی خورشیدی در شیمی

قوانینِ نیوتن که تبدیلاتِ نسبیتیِ گالیله بخشِ مهمی از آن بود برایِ چند قرن تمامِ مشاهداتِ بشر را با دقتِ فوق‌العاده تبیین کرده بود.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *